הפפאיה הובאה לארץ לראשונה לאחר מלחמת העולם הראשונה וגודלה בגן המנזר הלטיני ביריחו. בכדי להתפתח באופן מייטבי, הפפאיה זקוקה לאקלים טרופי וטמפרטורות גבוהות לאורך כל השנה. עץ הפפאיה רגיש לטמפרטורות נמוכות ואינו עמיד בפני קרה. הפרי בארץ מבשיל בחודשי האביב וזאת בניגוד לאיזורים טרופיים בהם ניתן לקבל פרי בשל בכל ימות השנה.
לתיאום הגעה ניתן להתקשר: 04-6371434
תיבת אי מייל: mashtela123@yahoo.com
הפפאיה רגישה לקור עז, לקרקע שאינה מאווררת, ולרוחות. על צד החיוב ניתן למנות עמידות לקרקעות גירניות ולמי השקיה ברמה ירודה.
צמח הפפאיה אינו עץ במלוא מובן המילה אלא צמח רב שנתי עשבי עם גזע או גבעול אחד בלתי מסועף, גבוה, חלול ומעוצה בחלקו התחתון בלבד.
העץ יכול להגיע עד לגובה של 8 מטרים ללא קושי אולם יכול להיות גם נמוך עד כדי שני מטר בזנים מסויימים. אופן הצימוח הוא רק מקודקודי צמיחה אמיריים ובמהלכו צומחים עלים, פרחים ופירות ולאחר נשירת הפירות, העלים נושרים והמשך הצמיחה מתבצע מקודקוד הצימוח החדש.
בצמח פפאיה יש פרטים זיכריים ופרטים ניקביים. מחקרים שבוצעו בשנות השישים הראו כי זנים מסויימים יפתחו פרחים ניקביים וזיכריים אשר יאפשרו לצמח הפריה עצמית במידה מסויימת אולם על מנת להיות בטוחים כי העץ יניב פרי כדאי מאוד לרכוש עץ זיכרי ועץ נקבי.
בית גידולו הטבעי של הפפאיה הוא באיזורים טרופיים ובאף אחד מאלו לא נהוג להשקות את העץ. בישראל לעומת זאת יש הכרח להשקות את העץ באופן תדיר, בייחוד באיזורים יבשים. לקבלת יבול רב מומלץ לספק לעץ חנקן בכמות נדיבה.
פרי הפפאיה הוא ענבה בשרנית והוא משנה את צבעו מירוק לכתום עם ההבשלה. גודל הפרי משתנה ונע בין קג’ אחד ועד ל 5 ק”ג – בהתאם לזן. קיים שוני בין סוגי הפירות לפי הזן עליו הם נמנים. בתנאים טובים מייצר העץ עשרות פירות בכל מחזור פרי וחשוב לדלל את הפרי על מנת להנות מפרי גדול.
הפרי בעל טעם וריח ייחודיים ובדומה לגויאבה, יש מי שאוהב אותו ויש מי שנרתע ממנו. בכל מקרה, מעטים נשארים אדישים אליו. בשר הפרי כתום ורך ובמרכז הפרי חלל ובו גרעינים שחורים רבים.
הפרי נאכל טרי, בדומה למלון. רצוי לאפשר לפרי להבשיל על העץ, אז טעמו משובח אולם הוא רגיש לפגיעות פיזיות. פרי שהבשיל שלא על העץ יסבול מטעם ירוד.
הפרי מתוק ועשיר בסוכרים כמו גם בויטמינים שונים בדגש לויטמין A. האנזים פפאין המצוי אף הוא בפרי מסייע בעיכול חלבון ונעשה בו שימוש נרחב בתעשיית המזון.
בשתילת פאפיה יש לדאוג לניקוז ואיורור טוב של הקרקע כמו גם להשקיה סדירה ובכמויות נאותות.
השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם